בתמונה: עיצוב פנים RUST architechs, צילום אלעד גוטמן
כן הקהל היושב במסעדות אינו רק אוכל אלא גם מצלם ומעלה לאינסטגרם. מה שהופך את מראה העיניים לחשוב לא פחות מאשר הטעם.
שילוב התאורה כחלק מעיצוב המסעדה
כאשר אנו מדברים על טעם טוב, לעיצוב מסעדה יש משקל רב במיוחד, ולא אין כאן חשיבות כלל אם מדובר במסעדת יוקרה המגישה אוכל גורמה או בתי קפה, באסטות, ומזנונים המציעים אוכל רחוב, מסעדות אסיאתיות או ים תיכוניות. כמובן שבעולם המצולם הזה גם התאורה משחקת תפקיד חשוב, ולכן כאשר באים לעצב מסעדה, גווני התאורה, גופי התאורה, ומה שהם משדרים לקהל, חשובים לא פחות. תאורה למסעדות חשובה להרגשה של השוהים במקום, ובחירה נכונה בצבע התאורה וגופי התאורה, במקביל לסיגנון עיצובו, יכולה להשפיע על מידת הצלחתו.
https://shekaveteka.co.il/product/%D7%92%D7%9C%D7%95%D7%91-%D7%A1%D7%A4%D7%99%D7%A8%D7%9C%D7%94-%D7%9C%D7%93-7w-%D7%92%D7%93%D7%95%D7%9C/
התאמת גוון התאורה
מעבר למטרה הפונקציונאלית החשובה, בתאורה למסעדות יש חשיבות אסתטית גבוהה עוד יותר. הרי שבאמצעותה נוכל להדגיש את החוזקות של המקום באופן הטוב ביותר, ונוכל להעביר את האווירה והמסר הרצויים לנו.
גווני התאורה במקום ושימוש בגופי תאורה מעוצבים וייחודיים עשויים להשפיע על האווירה במקום והחוויה הכללית שיעברו הלקוחות, בין אם מדובר במסעדות שף יקרות ומוקפדות או מסעדות פשוטות ועממיות. מטרתן היא לתחום את החוויה הקולינרית בתוך עולם אחר ממה שחווה הלקוח מחוץ למסעדה. לייצר ריגוש וחיבור אנושי מצד אחד ולהעביר מסר של אסתטיקה וסטייל מצד שני.
ליצירת אווירה וחיבור אנושי מומלץ להשתמש באיזורי הישיבה בתאורה בגוונים חמים (בטווחים של 2700-4000K) לצורך כך ניתן למשל להשתמש למשל בנורות לד דמויות פחם אשר חסכוניות, עמידות לאורך זמן ואינן מחממות.
מומלץ לעשות שימוש בגוונים החמים גם באזורים נוספים במסעדה כמו באיזור השירותים, פינת המתנה, בנקודות על הבר ואף לתאורה החיצונית למסעדה אשר תעורר את סקרנותם של האורחים עוד טרם כניסתם למקום.
באזור המטבח מומלץ להשתמש בתאורה בגוון לבן ובהיר (בטווחים של K6000-6500) אשר תאפשר התמקדות במלאכת הבישול והחיתוך, תאורה זו אינה מחממת כך שיכולה לשרת את העובדים ולשמור על עירנותם.
התאמת גופי התאורה
כשמדובר בבחירת תאורה למסעדות, יש שוני גם בבחירתם של גופי התאורה והיא תלויה מאוד באופי וסוג המסעדה.
במסעדות יוקרה, או כאלו בעלות חלל גדול ותקרה גבוהה ניתן להתקין נברשות ואהילים אשר ימלאו את החלל יתנו תאורה מופשטת ורחבה ולא ישירה וצורמת לעיניי הסועדים.
במסעדות בעלות חלל קטן יהיה מומלץ להשתמש בגופי תאורה קטנים יותר ואף בגופי תאורה שקועים אשר יוצרים אשליה של מרחב.
באזורי הישיבה של הסועדים מומלץ לעצב בעזרת גופי תאורה שמעבירים את הסטייל של המקום. אם מדובר במסעדה בסגנון כפרי מומלץ להתמש בגופי תאורה בסגנון וינטג׳, אהילים מזכוכית, גופים מברזל וכו׳. אם המסעדה בעיצוב יותר מודרני וחד מומלץ להשתמש בגופי תאורה בקוים ישרים בגוונים של לבן, כסף שחור וכו׳.
באזורי עבודה כמו הבר, המזנון, והמטבח ניתן להשתמש בפרופילי תאורה שיאפשרו תאורה רחבה וממוקדת כזו שתאפשר לראות בבירור את העבודה.
כמובן שיש לשים דגש גם על האווירה המשתנה לאורך כל שעות היום, במיוחד במקומות הפועלים בשעות הבוקר ואחר הצהריים-ערב ולשנות את התאורה בהתאם. זאת ניתן לעשות באמצעות דימר אשר מאפשר לשלוט על עוצמת התאורה במהלך היום בהתאם לצורך.